Foråret 2016´s spændende aktiviteter – noget for enhver smag

Velkommen til den nye sæson, hvor vi byder på masser af aktiviteter, som du kan se i vores aktivitetshæfte her:
VK-aktivitetshæfte 2016 – endelig udgave

Der er lagt trykte hæfter ud på lokale biblioteker og Kulturhuset. Har I gode forslag til, hvor man ellers kan placere det, hører vi gerne fra jer. Vi vil jo gerne gøre opmærksom på vores gode forening!

Næste tur:

 

Kunst på Tingstedet 5. juni

 

Valby kulturdage September

 

 

 


Tidligere ture

Foredrag om Isenheim-alteret ved Elisabeth Louise Brøker. Mandag den 8. februar 2016 kl. 19.00

Isenheim-alteret er et af de mest betydningsfulde kunstværker fra begyndelsen af 1500-tallet og er Matthias Grünewalds hovedværk. Alteret er et fløjalter med to faste og fire bevægelige dele, der kan samles i forskellige positioner. Altertavlen kan i dag ses på Musée Unterlinden i Colmar i Alsace, Frankrig. Elisabeth Louise Brøker er bachelor i religionsvidenskab med tilvalg af kunst og kristendom. Hun holder foredrag om religionshistoriske emner, bl.a. Guds feminine aspekt, Hildegard af Bingen og Frans og Klara af Assisi.
Der vil blive serveret kaffe og kage.
Mødested: Toftebakkevej – nær Valby Station.
Pris for medlemmer 100 kr., for gæster 125 kr. Tilmelding og
betaling senest 1. februar.

Rundvisning i DBC – det tidligere Bibliotekscentralen
Torsdag den 14. januar 2016 kl. 17.00
DBC ejer en stor kunstsamling, bl.a. med værker af store navne som Kathrine Ærtebjerg, Jesper Christiansen, Kasper Bonnén og mange flere, og vi har fået mulighed for at komme indenfor til en privat omvisning i ”den lukkede samling” af kunst og forhåbentligt høre om DBC’s betydning for os lånere af biblioteksbøger.
DBC producerer og formidler bibliografiske data og informationsservice til de danske biblioteker via DanBib, som er det fælles bibliografiske overbygningssystem for det samlede danske biblioteksvæsen.
Efter omvisningen slutter vi af i kantinen, hvor vi får lidt let mad.
Mødested: Valby station kl. ca. 16.15 på perronen for C-linjen mod Frederikssund.
Pris for medlemmer 100 kr., for gæster 125 kr. Tilmelding og betaling senest 5. januar.

Sorøturen 16. maj.

Turen starter på Valby station ca. kl. 10, hvor vi tager regionaltog og bus til Sorø Kunstmuseum. Der er i øjeblikket en særudstilling med den fantastiske fotograf Per Bak Jensen, og vi bliver vist rundt i den og i de permanente udstillinger af gedigen dansk og russisk kunst samt en enestående samling af ikoner. Omvisningen varer ca. 1 time.

Der bliver en pause på ca. 1½ time, hvor man kan spise i caféen, tage sin medbragte mad ved søbredden og/eller besøge klosterkirken i nærheden. Bådturen varer ca. en time, dvs. slutter omkring kl. 16.

Prisen er 200 kr. for medlemmer og 250 kr. for gæster. Det dækker entré, omvisning i museet og bådturen. Transport til og fra Sorø plus mad og drikke er for egen regning. Tilmelding sker under tilmeldinger i højre side af hjemmesiden.

Marts måneds arrangement 14 marts 2015 var et besøg hos en konservator i Humlebæk. Hvad laver en konservator, og hvordan gør han? Det får vi svar på, når konservator Per M. Laursen fortæller om sit arbejde og viser rundt på sit værksted. Det er især konservering af bøger, grafiske tryk og plakater, han beskæftiger sig med.

Vi mødes på Valby Station senest kl. 9.50 på regionaltogsperronen og tager toget kl. 9.54 til Humlebæk med skift på Østerport og går fra Humlebæk station til værkstedet på Ny Strandvej 97.  Besøget varer et par timer, og bagefter finder vi et sted, hvor vi får en kop et eller andet.

Prisen er 100 kr. for medlemmer, 125 kr. for gæster. Tilmelding til www.valbykunst.dk og betaling til konto 5327-0242634 senest 6. marts.

Besøg hos de åbne værksteder i Rådvad den 6. december. Vi tager med tog til Klampenborg og går gennem Dyrehaven til Rådvad, så tag traveskoene på og bliv inspireret til julegavekøb.

Tur til LO-skolen den 2. november 2014

Det er et fantastisk sted både bygningsmæssigt og kunstmæssigt. Der er meget smukke lokaler, atriumgård med et helt unikt springvand, en helt speciel skillevæg og loftudsmykninger af Henning Damgaard-Sørensen, nyere dansk kunst på væggene af bl.a. Carl-Henning Pedersen og Heerup og mange flere. Vi får udleveret en plan over kunstværkerne og går så samlet rundt og kigger på det hele, hvorefter der bliver serveret en frokostplatte ca. kl. 13 i kantinen, der har en skøn udsigt over vandet.

Vi mødes på Valby Station på perronen kl. 10.10 og tager s-toget til Hovedbanen, Kystbanen til Helsingør og en bus det sidste stykke. Hvis man kører bil, mødes vi foran hovedindgangen kl. 11.15. Adressen er Gl. Hellebækvej 70.

Prisen er 200 kr. for besøget (transport er for egen regning) og inkluderer en platte og en vand/øl eller et glas vin, te og kaffe. Tilmelding og betaling senest 20. oktober. Beløbet bedes betalt til Valby Kunstforening, konto 5327-0242634 i Arbejdernes Landsbank.

 

Skulptur parken 5. oktober

Turen til Skulpturbank Hyldespjældet den 5. oktober blev en uforglemmelig oplevelse. En af initiativtagerne til oprettelse af skulpturparken/banken, Ole Kristensen, viste os rundt i 1½ time og fortalte engageret om bebyggelsen, kunstværkerne og kunstnerne. Der er p.t. 55 skulpturer.

Bebyggelsen var fra arkitekternes side planlagt som en landsby, så husene er uens, og der er smalle stræder og små pladser, hønsegårde, fårefold og eventyrlige legepladser. Rundt omkring er så placeret skulpturer af såvel danske som udenlandske billedhuggere. Det startede for ti år siden, og voksede sig større og større, og nu fungerer området som danske billedhuggeres show-room, hvor kunderne, der hovedsageligt er kommuner, kan komme og se på værkerne og købe dem på stedet. Nogle ganske få værker havde beboerne selv samlet sammen til og købt.

 

Odsherredtur
Den 6. september arrangerer foreningen en bustur rundt til museer i Odsherred. Vi skal besøge Malergården, hvor familien Swane boede, Odsherreds kunstmuseum og Hempel Glasmuseum, så der bliver rigtig megen kunst at se på. Bestyrelsen sørger for sandwich, og drikkevarer kan købes på stedet. Vi har skubbet tilmeldingsfristen til 29. august. Vi håber, at rigtigt mange har lyst til at deltage. Og skulle der være nogen, der har lyst til at tage en kage med, ville det være dejligt. Afgang kl. 10 fra Toftegårds Plads og vi er hjemme omkring kl. 17

Turen koster 425 kr. for medlemmer, og ved tilmelding på www.valbykunst.dk bedes beløbet overført til den nye konto i Arbejdernes Landsbank 5327-0242634.

Her kan du læse mere om turen:
Tag med og besøg Swane-familiens fantastiske hjem Malergården i Odsherred. I 1934 forlod Sigurd Swane sammen med sin familie Hellerup for at skabe sig en ny tilværelse i pagt med naturen. Familiens nye bolig Malergården blev opført efter tegninger af hustruen Agnete (1893-1994) med et stort boligareal, et rummeligt atelier og bygninger til landbrugsdrift. I en årrække boede og levede familien som i et lille fredeligt, selvforsynende paradis, kun afbrudt af rejser til Spanien og Portugal 1947-67. De restaurerede stuer viser Malergården med inventar og malerier af Sigurd Swane (1879-1973), som det stort set har set ud fra 1930’erne og frem til i dag.

Vi ser på interiør og malerier og kan orientere os dels via en lille film og via tekster rundt omkring i huset. Udenfor er der en dejlig gård og en have ned mod vandet, hvor vi kan spise den af turudvalget medbragte mad. Der er tid til at går lidt rundt og nyde naturen, inden vi kører til Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs.

Kunstmuseet huser først og fremmest malerier og billedkunst af gruppen af Odsherreds malere, der fra 1930 bosatte sig i bakkerne mellem Sejerøbugten og den udtørrede Lammefjord. Malere som Karl Bovin, Kaj Ejstrup, Lauritz Hartz, Victor Brockdorff, Povl Christiansen, Ernst Syberg, Ole Kielberg, Viggo Rørup, Ellen Krause og mange flere skabte billeder af høj kvalitet med udgangspunkt i lyset, landskabet og livet i bakkelandet. Vi bliver her en times tid, holder en kaffepause og fortsætter til Hempel Glasmuseum, som har en helt fantastisk samling af både nye og antikke glas. Der er J. C. Hempels samling af mere end 2000 glas fra oldtiden til nutidens moderne glaskunst; Peter F. Heerings samling af danske glas fra de tidlige danske glasværker, bl.a. Holmegaard samt Lemvigh-Müllers samling af porcelæn dekoreret med kendte landskaber og bygninger.

Når vi har set på udstillingen, kører vi hjem til Valby med ankomst ca. kl. 17.

Kommentarer er lukkede.