Arkiv for kategorien ‘Kommende aktiviteter’

Jul – Kunstjulemarked 17. november

mandag, 22. oktober 2018

Årets Kunstjulemarked finder sted lørdag den 17. november fra kl. 10 i teatersalen i Kulturhuset på Toftegårds Plads, og vi vil gerne have rigtigt mange deltagere – både kunstnere og kunsthåndværkere.

Har du lyst til at være med, så kontakt Anne på kasserer@valbykunst.dk. Deltagelse koster 100 kr. pr. person.

Kunstmarkedet er ikke forbeholdt Valby Kunstforenings medlemmer, så spred gerne opfordringen til alle de kreative mennesker, du kender. 

Har du ikke selv lyst til at udstille, så kom og vær med til at sprede julestemning 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Review af Musicon i Roskilde 10. oktober.

fredag, 28. september 2018

Det blev en uforglemmelig tur til Ragnarock og KunstSmedjen i Roskilde-bydelen Musicon i onsdags.

 

Ragnarock-bygningen i sig selv er meget speciel, og man starter på 3. sal, hvor man træder ind i en stor spejlsal og ledes ind i store rum med forskellige musikrelaterede objekter i udstillingsmontrer, fotos af kendte musikere og hele musikhistorien serveret i hovedtelefoner fra 1930’erne frem til i dag. Det var en dejlig tur ”down Memory Lane”!

Næste etage handlede mere om det tekniske – optagelser, afspilninger etc.  

Frokosten indtog vi i museets pæne café, nogle meget lækre stykker smørrebrød, og gik derpå de få skridt hen til KunstSmedjen, hvor vi var ventet med kaffe og kage. Vi fik fortalt om stedet og de nuværende ”beboere” og så deres små atelierer og kunstværker. Vi købte nogle billeder og stenskulpturer til næste udlodning.

Vejret var meget flot, så vi gik ad den nyanlagte gangsti til stationen i stedet for at tage bussen.

På grund af for få tilmeldinger er  omvisningen i Ragnarock aflyst, men vi er nogle få, der gerne vil dertil alligevel, så vi starter fra Valby station den 10. oktober kl. 10 som oprindelig planlagt. Hvis du ikke ønsker at deltage, så send dine kontooplysninger, så får du pengene tilbage. 
 
Ønsker du fortsat at være med på turen, får du differencen mellem entrébilletten + kaffe/kage og do. + omvisning udbetalt. 
 
Er der flere, der vil med på turen, kan man stadig godt melde sig til – og så selv betale entré og kaffe på turen.

Den 10. oktober går turen til bydelen Musicon i Roskilde, hvor vi skal på omvisning i rockmuseet Ragnarock, evt. spise frokost i deres café og dernæst gå nogle få skridt hen for at besøge KunstSmedjen, der huser en del kunstnere og desuden ofte har gæstekunstnere. Vi regner med, at der bliver serveret kaffe og kage, mens en af kunstnerne fortæller om stedet. Vi regner også med at købe ind til udlodning, da der nok vil være en hel del spændende kunst.

Museet er helt unikt internationalt, og vi kommer til at høre om poppens og rockens historie og stedets arkitektur på vores rundvisning.

Omvisningen er kl. 11, så vi mødes på perronen for regionaltog på Valby station senest kl. 10 og tager toget til Roskilde og derfra en bus ud til museet. Der er ca. 5 minutters gang fra bussen gennem et noget anderledes bymiljø med container, nybyggeri, rå caféer m.m.

På tilbageturen kan man enten gå til stationen ad en nyanlagt sti, og det tager ca. et kvarter, eller man kan tage bussen tilbage.

Tilmelding og betaling senest 1.10. Pris 175 kr. for medlemmer. Betaling til 5327-0242634.

 

 

 

Generalforsamling gevinster

onsdag, 21. marts 2018

Auktionen vil foregå som sidste år, hvor hvert medlem får tildelt 10.000 VK-penge. Har man ikke brugt sine VK-penge fra sidste år, lægges de oveni. Er der flere, der byder maksimum-beløb, bliver det afgjort ved lodtrækning. 

Så starter sæson 2016/17

mandag, 29. august 2016

Vi håber alle medlemmer har haft en god sommer. Bestyrelsen har sammensat et spændende efterårsprogram. Aktivitetshæftet er sendt til medlemmer og i det kan I læse om de første arrangementer. Vi starter med Valby Kulturdage, hvor foreningen om lørdagen 3. september fra kl. 10 har en stand på Valby Langgade mellem Smedestræde og Mosedalsvej. Der vil være maleaktiviteter, salg af A5 m.m.

Tirsdag d. 6 september starter male- og tegnekredsen op igen og mødes kl 18.30 i atelieret i Valby Kulturhus på 4. sal.

Onsdag d. 7 september er der tur til Arken og Martin Bigumudstilling. Omvisning kl. 16. Læs mere om turen i aktivitetshæftet. Tilmelding senest 1. september.

Foråret 2016´s spændende aktiviteter – noget for enhver smag

tirsdag, 19. august 2014

Velkommen til den nye sæson, hvor vi byder på masser af aktiviteter, som du kan se i vores aktivitetshæfte her:
VK-aktivitetshæfte 2016 – endelig udgave

Der er lagt trykte hæfter ud på lokale biblioteker og Kulturhuset. Har I gode forslag til, hvor man ellers kan placere det, hører vi gerne fra jer. Vi vil jo gerne gøre opmærksom på vores gode forening!

Næste tur:

 

Kunst på Tingstedet 5. juni

 

Valby kulturdage September

 

 

 


Tidligere ture

Foredrag om Isenheim-alteret ved Elisabeth Louise Brøker. Mandag den 8. februar 2016 kl. 19.00

Isenheim-alteret er et af de mest betydningsfulde kunstværker fra begyndelsen af 1500-tallet og er Matthias Grünewalds hovedværk. Alteret er et fløjalter med to faste og fire bevægelige dele, der kan samles i forskellige positioner. Altertavlen kan i dag ses på Musée Unterlinden i Colmar i Alsace, Frankrig. Elisabeth Louise Brøker er bachelor i religionsvidenskab med tilvalg af kunst og kristendom. Hun holder foredrag om religionshistoriske emner, bl.a. Guds feminine aspekt, Hildegard af Bingen og Frans og Klara af Assisi.
Der vil blive serveret kaffe og kage.
Mødested: Toftebakkevej – nær Valby Station.
Pris for medlemmer 100 kr., for gæster 125 kr. Tilmelding og
betaling senest 1. februar.

Rundvisning i DBC – det tidligere Bibliotekscentralen
Torsdag den 14. januar 2016 kl. 17.00
DBC ejer en stor kunstsamling, bl.a. med værker af store navne som Kathrine Ærtebjerg, Jesper Christiansen, Kasper Bonnén og mange flere, og vi har fået mulighed for at komme indenfor til en privat omvisning i ”den lukkede samling” af kunst og forhåbentligt høre om DBC’s betydning for os lånere af biblioteksbøger.
DBC producerer og formidler bibliografiske data og informationsservice til de danske biblioteker via DanBib, som er det fælles bibliografiske overbygningssystem for det samlede danske biblioteksvæsen.
Efter omvisningen slutter vi af i kantinen, hvor vi får lidt let mad.
Mødested: Valby station kl. ca. 16.15 på perronen for C-linjen mod Frederikssund.
Pris for medlemmer 100 kr., for gæster 125 kr. Tilmelding og betaling senest 5. januar.

Sorøturen 16. maj.

Turen starter på Valby station ca. kl. 10, hvor vi tager regionaltog og bus til Sorø Kunstmuseum. Der er i øjeblikket en særudstilling med den fantastiske fotograf Per Bak Jensen, og vi bliver vist rundt i den og i de permanente udstillinger af gedigen dansk og russisk kunst samt en enestående samling af ikoner. Omvisningen varer ca. 1 time.

Der bliver en pause på ca. 1½ time, hvor man kan spise i caféen, tage sin medbragte mad ved søbredden og/eller besøge klosterkirken i nærheden. Bådturen varer ca. en time, dvs. slutter omkring kl. 16.

Prisen er 200 kr. for medlemmer og 250 kr. for gæster. Det dækker entré, omvisning i museet og bådturen. Transport til og fra Sorø plus mad og drikke er for egen regning. Tilmelding sker under tilmeldinger i højre side af hjemmesiden.

Marts måneds arrangement 14 marts 2015 var et besøg hos en konservator i Humlebæk. Hvad laver en konservator, og hvordan gør han? Det får vi svar på, når konservator Per M. Laursen fortæller om sit arbejde og viser rundt på sit værksted. Det er især konservering af bøger, grafiske tryk og plakater, han beskæftiger sig med.

Vi mødes på Valby Station senest kl. 9.50 på regionaltogsperronen og tager toget kl. 9.54 til Humlebæk med skift på Østerport og går fra Humlebæk station til værkstedet på Ny Strandvej 97.  Besøget varer et par timer, og bagefter finder vi et sted, hvor vi får en kop et eller andet.

Prisen er 100 kr. for medlemmer, 125 kr. for gæster. Tilmelding til www.valbykunst.dk og betaling til konto 5327-0242634 senest 6. marts.

Besøg hos de åbne værksteder i Rådvad den 6. december. Vi tager med tog til Klampenborg og går gennem Dyrehaven til Rådvad, så tag traveskoene på og bliv inspireret til julegavekøb.

Tur til LO-skolen den 2. november 2014

Det er et fantastisk sted både bygningsmæssigt og kunstmæssigt. Der er meget smukke lokaler, atriumgård med et helt unikt springvand, en helt speciel skillevæg og loftudsmykninger af Henning Damgaard-Sørensen, nyere dansk kunst på væggene af bl.a. Carl-Henning Pedersen og Heerup og mange flere. Vi får udleveret en plan over kunstværkerne og går så samlet rundt og kigger på det hele, hvorefter der bliver serveret en frokostplatte ca. kl. 13 i kantinen, der har en skøn udsigt over vandet.

Vi mødes på Valby Station på perronen kl. 10.10 og tager s-toget til Hovedbanen, Kystbanen til Helsingør og en bus det sidste stykke. Hvis man kører bil, mødes vi foran hovedindgangen kl. 11.15. Adressen er Gl. Hellebækvej 70.

Prisen er 200 kr. for besøget (transport er for egen regning) og inkluderer en platte og en vand/øl eller et glas vin, te og kaffe. Tilmelding og betaling senest 20. oktober. Beløbet bedes betalt til Valby Kunstforening, konto 5327-0242634 i Arbejdernes Landsbank.

 

Skulptur parken 5. oktober

Turen til Skulpturbank Hyldespjældet den 5. oktober blev en uforglemmelig oplevelse. En af initiativtagerne til oprettelse af skulpturparken/banken, Ole Kristensen, viste os rundt i 1½ time og fortalte engageret om bebyggelsen, kunstværkerne og kunstnerne. Der er p.t. 55 skulpturer.

Bebyggelsen var fra arkitekternes side planlagt som en landsby, så husene er uens, og der er smalle stræder og små pladser, hønsegårde, fårefold og eventyrlige legepladser. Rundt omkring er så placeret skulpturer af såvel danske som udenlandske billedhuggere. Det startede for ti år siden, og voksede sig større og større, og nu fungerer området som danske billedhuggeres show-room, hvor kunderne, der hovedsageligt er kommuner, kan komme og se på værkerne og købe dem på stedet. Nogle ganske få værker havde beboerne selv samlet sammen til og købt.

 

Odsherredtur
Den 6. september arrangerer foreningen en bustur rundt til museer i Odsherred. Vi skal besøge Malergården, hvor familien Swane boede, Odsherreds kunstmuseum og Hempel Glasmuseum, så der bliver rigtig megen kunst at se på. Bestyrelsen sørger for sandwich, og drikkevarer kan købes på stedet. Vi har skubbet tilmeldingsfristen til 29. august. Vi håber, at rigtigt mange har lyst til at deltage. Og skulle der være nogen, der har lyst til at tage en kage med, ville det være dejligt. Afgang kl. 10 fra Toftegårds Plads og vi er hjemme omkring kl. 17

Turen koster 425 kr. for medlemmer, og ved tilmelding på www.valbykunst.dk bedes beløbet overført til den nye konto i Arbejdernes Landsbank 5327-0242634.

Her kan du læse mere om turen:
Tag med og besøg Swane-familiens fantastiske hjem Malergården i Odsherred. I 1934 forlod Sigurd Swane sammen med sin familie Hellerup for at skabe sig en ny tilværelse i pagt med naturen. Familiens nye bolig Malergården blev opført efter tegninger af hustruen Agnete (1893-1994) med et stort boligareal, et rummeligt atelier og bygninger til landbrugsdrift. I en årrække boede og levede familien som i et lille fredeligt, selvforsynende paradis, kun afbrudt af rejser til Spanien og Portugal 1947-67. De restaurerede stuer viser Malergården med inventar og malerier af Sigurd Swane (1879-1973), som det stort set har set ud fra 1930’erne og frem til i dag.

Vi ser på interiør og malerier og kan orientere os dels via en lille film og via tekster rundt omkring i huset. Udenfor er der en dejlig gård og en have ned mod vandet, hvor vi kan spise den af turudvalget medbragte mad. Der er tid til at går lidt rundt og nyde naturen, inden vi kører til Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs.

Kunstmuseet huser først og fremmest malerier og billedkunst af gruppen af Odsherreds malere, der fra 1930 bosatte sig i bakkerne mellem Sejerøbugten og den udtørrede Lammefjord. Malere som Karl Bovin, Kaj Ejstrup, Lauritz Hartz, Victor Brockdorff, Povl Christiansen, Ernst Syberg, Ole Kielberg, Viggo Rørup, Ellen Krause og mange flere skabte billeder af høj kvalitet med udgangspunkt i lyset, landskabet og livet i bakkelandet. Vi bliver her en times tid, holder en kaffepause og fortsætter til Hempel Glasmuseum, som har en helt fantastisk samling af både nye og antikke glas. Der er J. C. Hempels samling af mere end 2000 glas fra oldtiden til nutidens moderne glaskunst; Peter F. Heerings samling af danske glas fra de tidlige danske glasværker, bl.a. Holmegaard samt Lemvigh-Müllers samling af porcelæn dekoreret med kendte landskaber og bygninger.

Når vi har set på udstillingen, kører vi hjem til Valby med ankomst ca. kl. 17.

Aktiviteterne for den nye sæson

søndag, 11. august 2013

Velkommen til den nye sæson, hvor vi byder på masser af aktiviteter, som du kan se i vores aktivitetshæfte her: VK-aktivitetshæfte 2013-14. Her kommer dog en kort beskrivelse af næstkommende aktivitet:

Besøg på Munkeruphus, 27 april 2014.

Vi tager ud af byen og besøger Munkeruphus i Nordsjælland. Museet ligger idyllisk i nærheden af Gilleleje og har skiftende udstillinger af høj kvalitet inden for kunst, kunsthåndværk, design, arkitektur og temaudstillinger. http://www.munkeruphus.dk

Ved siden af den kulturelle oplevelse har man mulighed for at nyde den 16 ha store offentlige strandpark, som ligger direkte ned til Øresund. Parken er fuld af spændende gamle træer, snoede stier, åbne plæner og smuk udsigt til Sverige, Nakkehoved og Hornbæk.

Vi får en rundvisning i udstillingen og får fortalt husets historie. Museet har en café, hvor man kan købe lette frokostretter.

Mødetid: Søndag den 27.4.14 kl. 9.15

Mødested: Valby Station, hvor vi tager s-toget til Hillerød, lokalbanen til Dronningmølle og bus det sidste stykke.

Tager man direkte, er mødetid kl. 11.15 foran museet, Munkerup Strandvej 78, Dronningmølle

  Pris: kr.100.00/gæster kr.125,00

Tilmelding og betaling senest den 10.04.2014 til: www.valbykunst.dk  – tilmelding til arrangement

Din tilmelding og registrering er først gyldig, når vi har modtaget din betaling på konto: Valby Kunstforening:

Danske Bank : Reg. nr. 1551     Kontonr.: 0002969076

NB: Angiv venligst dit navn, mdl. nr., tlf. nr. og hvilket arrangement ved overførsel.

 

ALLEREDE AFHOLDTE AKTIVITETER

Lone Lindorff – billedkunstner og skuespiller 26. februar 2014.

Vi bliver i det lokale og besøger Lone Lindorff i hendes atelier i Håndværkerbyen. – Lone Lindorff er billedkunstner og skuespiller og har medvirket i utallige film og tv-serier. Vi skal høre hendes foredrag:

Et langtidsholdbart muntert liv i kunsten” – Om billedkunst, og den skabende proces. Om at gøre drømmene håndgribelige. Sætte sig mål og gå hele vejen, med viljen som ledsager, glæden som energikilde, og livet som indsats.

Hun fortæller om et liv med op og nedture, utraditionelle løsninger og gratis glæder. Et liv som bestemt ikke er blevet kedeligere med årene. Lone Lindorff er en blændende fortæller og har utrolig meget at fortælle om, både inden for kunstverdenen og filmverdenen. Hun eksperimenterer med forskellige teknikker i sin kunst og bruger bl.a. håndlavet papir i sine billeder.

Efter foredraget er der tid til at se på hendes billeder, stille spørgsmål og få en forfriskning.

 

Valby Lokalhistorisk Arkiv19.januar 2014

Så længe der har været menneskelig aktivitet i Danmark har der boet mennesker i Valby-området…

Folkene bag Lokalhistorisk Arkiv kender om nogen alle krinkelkroge i Valby, og en af dem vil – hvis vejret tillader – tage os med på en byvandring.

Efter turen mødes vi i arkivet på Mosedalvej, hvor der netop denne sæson kommer en udstilling med malerier fra det gamle Valby.

Vi hører om billederne og arkivet og får en dram (eller to).

 

JULEFESTEN den 10. december kl. 18 til 22 i Prøvehallen

Julefesten vil i år finde sted i multisalen i Prøvehallen. Vi vil gerne gøre det til en rigtig hyggelig fest, og der vil være sang og musik, kunstquizz, lysbilleder, præmier, gaver – og mad og drikke selvfølgelig. Det bliver en traditionel julebuffet.

Prisen på 150 kr. dækker velkomstdrink, buffet og én genstand (øl, vand, et glas vin). Der vil være mulighed for at købe yderligere drikkevarer.

Husk at medbringe en gave til at lægge under ”juletræet”. Vi håber, I vil lade jer inspirere af vinderbilledet med fugle på af ”Årets kunstner”. Det kunne være en ting med fuglemotiv, fuglesang på cd, en udskåret fugl, et billede af en fugl, en papirfugl etc. etc. Prisniveau 25-50 kr.

 

Novembers arrangement

De fleste af os har heldigvis ikke set Byretten indvendig, men nu har vi mulighed for at komme der uden at være stævnet! Vi er blevet bevilget en omvisning den 27. november fra kl. 14.45 til kl. 16.

Vi mødes ved 1A’s stoppested ved Kulturhuset på Toftegårds Plads kl. 14.05 og tager bussen til Stormbroen og går de ca. 400 m til Domhuset. Tager man direkte, er mødetid 14.30 ved Domhusets indgang på Nytorv.

 

 

J.F. Willumsens 150 års jubilæum på museet i Frederikssund – 12. oktober 2013

J.F.  Willumsen blev født 7. september 1863 og kan i år fejre 150 års jubilæum.

Det markerer J.F. Willumsens museum med en stor international udstilling med titlen ”Café Dolly”.

På udstillingen får Willumsens farvestærke figurbilleder selskab af værker udført af to af det 20. og 21. århundredes mest markante, figurative billedkunstnere, Francis Picabia (1879-1953) og Julian Schnabel (f.1951).

Mens Picabia var en af frontfigurerne i den parisiske avantgarde, så er Schnabel kendt som prisvindende filminstruktør og som en af hovedskikkelserne bag det ekspressive figurmaleri, som herhjemme udfoldedes af gruppen af ”unge vilde” i 1980erne. Der er markante ligheder både i indhold og i den formelle tilgang til maleriet hos de tre kunstnere: Et stærkt malerisk sprog med kraftige penselstrøg, klare konturer og rå farver i dristige kombinationer.

 

Brodøse Bettina Andersen den 23.september på Islands Brygge.

En brodøse er en kvinde, der broderer eller udsmykker. En sådan er Bettina Andersen, som vi skal besøge på Islands Brygge. Bettina laver unika tasker og billeder med forskellige tekstiler og syteknikker.  Hun har skrevet en del bøger, har været i tv og er en vældig god fortæller.  Hun vil vise os sit værksted og butik og berette om sit arbejde og kreationer.

Bettina serverer kaffe og kage for os. Da der ikke er plads til så mange i hendes lokaler, er der begrænset antal siddepladser.

 

Valby Kulturdage 30. august – 1. september

Valby Kunstforening deltager med stand lørdag den 31. august tæt ved Tingstedet, og vi glæder os til at se medlemmerne der, og vi vil meget gerne have hjælp fra jer til at opstille og nedtage telt og gå til hånde på standen. Er du interesseret, så giv venligst besked til formand@valbykunst.dk.

Vi udstiller ’A-5 for en hund’ og håber at have fået mange nye billeder med fra maleaftenen.

 

Kastrupgård den 21. august

Vi byder på rundvisning på Kastrupgårds udstilling af Lin Utzons værker. Efter rundvisningen af en af museets ansatte afslutter vi besøget i museets nyindrettede café, hvor vi kan indtage kaffe/the og den lækre Kastrupgårdkage.

Du kan læse mere om udstillingen og arrangementet i hæftet.

 

Maleaften den 19. august

Vi lægger ud med en A-5 maleaften i galleriet den 19. august kl. 19. Der vil være akrylmaling og pensler til rådighed, mens plader kan købes for 15 kr. pr. stk. Kom og vær med til et par kreative og hyggelige timer. Tilmelding ikke nødvendig, men du må godt skrive til Sisse Fagt  (sissefagt2500@gmail.com), om du kommer, så vi ved hvor mange vi bliver.

 

Kalender 2011 – 2012

onsdag, 29. juni 2011

Bestyrelsen ønsker alle en rigtig god sommer og sender jer kalender for næste sæson.

Vi minder jer om betalingen af årets medlemskontingent på kr. 180.00 pr. person til Valby Kunstforening: Danske Bank  Reg. nr. 1551 Kontonr.: 0002969076
Efter betalingen vil I modtage medlemskortet og hele programmet pr. post i slutningen af juli.

(mere…)

Nyhedsbrev december 2010

torsdag, 23. december 2010

Nyhedsbrev december 2010

Nyhedsbrev oktober 2010

onsdag, 20. oktober 2010