Arkiv for kategorien ‘Tidligere aktiviteter’

Byvandring Køge

onsdag, 25. april 2018

Vi havde en kyndig omviser til kunstbyvandringen, og han (Per) fortalte om byens historie og om kunstværkerne i byrummet. Den magelige stol, som Anne afprøvede, en hestemand af Pontus Kjermann, en gård hvor Danmarks største sølvskat blev fundet i 70’erne, et kunstværk skabt af havet foran KØS, opgangen til Matador-Agnes’ systue. Køge er en dejlig by med en spændende historie og smukke gamle bygninger.

 

 

 

Anne beundrer kunst i Køge 🙂

 

Besøg i Rørholmsgade

onsdag, 21. marts 2018

Vellykket udflugt til kunstnerne Lene Stevn Jensen og Inger Benningsen i Rørholmsgade den 19. marts. Lene Stevn Jensen beskrev det store arbejde, der ligger i at lave bronzeskulpturer og fortalte også om sit arbejde med ler, porcelæn og mammut- og narhvaltand. Vi kiggede på lerkrukker, bronzesæler, smykker med mammut og rav og en masse andet. Kunstneren beværtede os med vin og ostesnacks. – Næste stop var hos Inger Benningsen, hvor vi kiggede på hendes malerier dels af landskaber og dels af blomster.  Der blev købt ind til udlodning begge steder.

Øregård Musem Hellerup

mandag, 5. marts 2018

Øregård Museums udstilling af Peter Callesens papirklip var en fantastisk oplevelse. Vi havde en god omviser, der kunne fortælle om symbolikken i værkerne, og det var meget spændende. Og utroligt at det hele var lavet i papir. 

Nyhedsbrev –

torsdag, 8. februar 2018

Kære medlemmer.

Tak for sidst til alle dem, der var med i Det Grønlandske Hus. Det var et spændende besøg med grønlandsk kunst og mad, og vi købte et par billeder til udlodning. Der ligger fotos fra besøget på hjemmeside og Facebook.

                                            ******************************

Næste arrangement er et besøg på Øregård Museum i Hellerup søndag den 25. februar kl. 13.3o. Vi deltager i den gratis omvisning kl. 14 og skal se den helt fantastiske danske papirkunstner Peter Callesens værker. De er noget helt exceptionelt og er svære at forklare, de skal ses.

 Der er en hyggelig café i en bygning ved siden af, som vi kan slutte af i. – Entréen betales på stedet, så I skal kun tilmelde jer arrangementet (enten som svar på denne mail eller til formand@valbykunst.dksenest 11. februar og så ellers have 55 kr. klar til billetten. Bliver vi under 10, er prisen 65 kr.

Bus 1A går næsten helt derud, og de der ønsker det, kan køre sammen fra Toftegårds Plads kl. 12.39. Der er ca. 10 min. gang fra Strandvejen til museet. Tager man toget til Hellerup st., er der ca. 15  min. gang.

                                            ***********************************                

Medlem Mogens Høver inviterer til fernisering i Timotheus kirkens krypt lørdag den 10. februar kl. 15 – 17.

                                            ***********************************

Som nævnt tidligere har vi fået lov til at deltage i Vanløse Kunstforenings arrangementer til medlemspris. Deres næste arrangement er en omvisning i særudstillingen om Anton Melbye på Den Hirschsprungske Samling søndag den 18. marts kl. 11.15. Læs mere påwww.vanlosekunstforening.dk.  

 

Med venlig hilsen

Valby Kunstforening

Billeder i krypten Thimoteus kirke

mandag, 29. maj 2017

Per og Geneviéve Gamain udstiller i krypten i Timotheus kirken. Kirken har åbent hver dag i dagtimerne.

Det er gratis at udstille. Der er ledig efter 1. juli 2017. Ved interesse henvendelse til Anne Petit på Valbykunst@gmail.dk

_DSC0047

_DSC0046

_DSC0043

_DSC0041

_DSC0036

Så er årets program startet

onsdag, 25. januar 2017

I starten af det nye år var foreningen på meget fin omvisning i Nordisk Film i Valby. Guiden var tidligere lydmand på Nordisk Film og fortalte begejstret og levende om sin tidligere arbejdsplads, og der blev vist nogle tricks om, hvor forskellig virkeligheden er fra det færdige resultat, ren snyd og bedrag! Vi så en af verdens første film og fik set det nye Olsenbanden museum. Turen afsluttede vi på Café Fy og Bi.

Næste arrangement er foredrag ved fleurist Effi Pingel, som vil fortælle om sit arbejde og vise teknikker på håndværket med at lave silkeblomster. Foredraget foregår i atelieret på 4. sal i Valby Medborgerhus d. 7. februar. Da vores katalog ikke er færdigt endnu, se venligst medlemsmail  for yderligere information om dette arrangement.

nordisk film 2

Vores kyndige omviser

nordisk film 1

Kostumer fra Olsenbande museet

Så starter sæson 2016/17

mandag, 29. august 2016

Vi håber alle medlemmer har haft en god sommer. Bestyrelsen har sammensat et spændende efterårsprogram. Aktivitetshæftet er sendt til medlemmer og i det kan I læse om de første arrangementer. Vi starter med Valby Kulturdage, hvor foreningen om lørdagen 3. september fra kl. 10 har en stand på Valby Langgade mellem Smedestræde og Mosedalsvej. Der vil være maleaktiviteter, salg af A5 m.m.

Tirsdag d. 6 september starter male- og tegnekredsen op igen og mødes kl 18.30 i atelieret i Valby Kulturhus på 4. sal.

Onsdag d. 7 september er der tur til Arken og Martin Bigumudstilling. Omvisning kl. 16. Læs mere om turen i aktivitetshæftet. Tilmelding senest 1. september.

Generalforsamling 2016

lørdag, 23. april 2016

Generalforsamlingen 2016 foregår d. 26 april kl. 19 i Timotheuskirkens krypt, Christens Bergs Alle 5, 2500 Valby. Der er kagebord med kaffe og the. Øl, vin og vand kan købes.

Dejlig markedsdag på Tingstedet

søndag, 21. juni 2015

Valby Kunstforenings medlemmer havde en skøn dag 5. juni på Kunst på Tingstedet. Solen skinnede fra tidlig morgen til sen aften,  så vejret var fint og stemningen var god.

Årets Kunstner i Valby Kunstforening blev Gunnar Qvist, og han har generøst doneret sit vinderbillede til udlodning ved næste generalforsamling. Musikerne i bandet Old Crew spillede masser af dejlig musik og skabte en dejlig ramme om en god dag.

De nye medlemskort med vinderbilledet er nu trykt og vil blive sendt i begyndelsen af august. Vi håber at have det nye aktivitetshæfte klar til udsendelse samtidigt. Vi minder i den forbindelse om, at kontingentet skal være indbetalt senest 1. juli 2015.

Vi ønsker alle en god sommer og håber, vi ses på Valby Kulturdage i starten af september. Male- og tegnekredsen holder sommerlukket indtil tirsdag 1. september, hvor der igen vil være gang i penslerne i atelieret på 4. sal i Valby Medborgerhus. Vi slutter af med lidt stemningsbilleder fra Kunst på Tingstedet. 

IMG_1695
IMG_1676
IMG_1678
kunst på tingstedet 2015 5 kunst på tingstedet 2015 4 kunst på tingstedet 2015 3 kunst på tingstedet 2015 2 IMG_1686 IMG_1692   IMG_1683 IMG_1684

Dejlig forårstur til Sorø

mandag, 18. maj 2015